Συντεταγμένα «ορθώνουν ανάστημα» κατά του ΤΑΙΠΕΔ τα υπ. Μεταφορών και Ναυτιλίας

«Ορθώνουν ανάστημα» κατά του ΤΑΙΠΕΔ τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησαν, τις τελευταίες ημέρες, σε δηλώσεις (είτε άμεσα, είτε έμμεσα) κατά του ΤΑΙΠΕΔ για τους χειρισμούς του στις αξιοποιήσεις / ιδιωτικοποιήσεις της Εγνατίας Οδού, του

«Ελ. Βενιζέλος» και των 10 περιφερειακών λιμένων.

Άγνωστο παραμένει, εάν οι δυο υπουργοί είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους. Το σίγουρο είναι ότι εμφανίζονται ενοχλημένοι από τις κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τα λέει έως… πολύ «ανοιχτά», ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής πιο τεχνοκρατικά.

Εάν και από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ ανταπάντησε στις κατηγορίες των δυο υπουργών, εντούτοις η συντεταγμένη παρέμβαση τους δημιούργησε αίσθηση.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας, αλλά και ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης τοποθετήθηκαν (έμμεσα) κατά του ΤΑΙΠΕΔ στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το όποιο έφερε την αιγίδα και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο σημείο αυτό, πολιτικοί αναλυτές βάζουν και μια άλλη διάσταση. Θεωρούν ότι οι «επιθέσεις» είχαν σαν στόχο και τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και ότι… επιθυμούσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επίσης, ότι ο Χρ. Σπίρτζης και ο Π. Κουρουμπλής προέρχονται από την ίδια πολιτική δεξαμενή.

The post Συντεταγμένα «ορθώνουν ανάστημα» κατά του ΤΑΙΠΕΔ τα υπ. Μεταφορών και Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα