Συνάντηση ΤΑΙΠΕΔ με τους νέους επενδυτές του ΟΛΘ. Οι επερχόμενες επενδύσεις

Συνάντηση με εκπροσώπους της ένωσης των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS», μετά την ανακήρυξή της ως προτιμώμενου επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ., είχε σήμερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Εκ μέρους του επενδυτή μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Σωτήρης Θεοφάνης, Συντονιστής της ένωσης, ο κ. Alexandervon Mellenthin, Διευθύνων

Σύμβουλος της DIEPGmbH, ο κ. Boris Wenzel, Διευθύνων Σύμβουλος της Terminal Link SAS, ο κ. Arthur Davidyan, Διευθύνων Σύμβουλος του DIMERA Group (BELTERRA Investments Ltd) και ο κ. Marco Raniolo, Γενικός Διευθυντής της CMA CGM Greece.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει ήδη υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Εμπορική πύλη των Βαλκανίων θέλει να καταστήσει τον ΟΛΘ η κ/ξία

«Η κοινοπραξία μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιθυμεί την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό, ώστε να αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας ΟΛΘ.

Στόχος μας είναι η άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού και στρατηγικού σχεδίου, που θα συμβάλει καθοριστικά για να αποκτήσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης τη θέση που του αξίζει στο σύστημα των μεταφορών της Βαλκανικής Χερσονήσου και της Ανατολικής Ευρώπης», αναφέρει η κοινοπραξία.

Σε πρώτη φάση, η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στην εσωτερική λειτουργία του ΟΛΘ (management, κανονισμός προσωπικού, κτλ.) και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ σε δεύτερη φάση, θα συντελεστούν οι βαριές επενδύσεις, όπως η επέκταση της 6ης προβλήτας, ώστε η Θεσσαλονίκη να μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερα πλοία εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, θα επιδιωχτεί αξιοποίηση των πολλών διαθέσιμων και αναξιοποίητων χώρων στη χερσαία ζώνη, ίσως με την κατασκευή ενός εμπορευματικού κέντρου.

Οι επενδύσεις στις υποδομές θα ξεκινήσουν σχεδόν άμεσα, χωρίς η κοινοπραξία να κάνει χρήση της «περιόδου χάριτος» που προβλέπει η σύμβαση, επιδιώκοντας – ωστόσο – το ίδιο άμεσα να ολοκληρώσει και το δημόσιο τις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις του λιμανιού.

The post Συνάντηση ΤΑΙΠΕΔ με τους νέους επενδυτές του ΟΛΘ. Οι επερχόμενες επενδύσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα