Στο ΦΕΚ η σύσταση 7μελούς Επιτροπής για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα ΜΜΜ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 519) η απόφαση για τη σύσταση και συγκρότηση 7μελούς Επιτροπής για τη μελέτη των αναγκαίων μέτρων, με σκοπό τη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και ΚΤΕΛ.

Το

έργο της Επιτροπής είναι:

α) η συλλογή, μελέτη στοιχείων και η επεξεργασία τους αναφορικά με τα δικαιώματα των επιβατών με αναπηρία στους ευρωπαϊκούς Κανονισμούς,

β) η εξαγωγή συμπερασμάτων, διατύπωση θέσεων και υποβολή προτάσεων για την υιοθέτηση των βέλτιστων πολιτικών για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με το ανατεθέν σε αυτήν έργο,

γ) η σύνταξη και υποβολή πορίσματος στο οποίο θα περιέχονται προτάσεις για την λήψη κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ΤΑΧΙ και των ΚΤΕΛ.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από τους:

Ιωάννη Ξιφαρά, Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του υπουργείου, ο οποίος θα ασκεί καθήκοντα προέδρου.Σοφοκλή Φάτσιο, πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Κολυνδρίνη, μέλος Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών.Βασίλειο Κούτσιανο, γενικό γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίας, με αναπληρώτρια την Χριστίνα Σαμαρά, επιστημονικό στέλεχος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίας.Μπέτυ Αρμένη, προϊσταμένη Τμήματος Αστικής Κινητικότητας και Περιβάλλοντος ΟΑΣΑ.Κώστα Γιαννόπουλο, αναπληρωτή γραμματέα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ).Ιφιγένεια Μπαλαμπέκου, πολιτικό μηχανικό, εκπρόσωπο ΟΣΕΘ.Μαρία Κανελλοπούλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με Α’ βαθμό, που υπηρετεί ως προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Να σημειωθεί ότι, η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός και εκτός των ωρών του κανονικού ωραρίου εργασίας σε χώρο που θα ορίσουν από κοινού τα μέλη ή μέσω τηλεδιάσκεψης, τα οποία αναλαμβάνουν το έργο αμισθί.

Το άρθρο Στο ΦΕΚ η σύσταση 7μελούς Επιτροπής για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα ΜΜΜ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-fek-i-systasi-7melous-epitropis-gia-tin-prosvasimotita-ton-amea-sta-mmm.htm
Τυχαία Θέματα
ΦΕΚ, 7μελούς Επιτροπής, ΑμεΑ, ΜΜΜ,fek, 7melous epitropis, amea, mmm