Στο 31,43% αυξήθηκε το ποσοστό της Foodlink στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΕ»

Αυξήθηκε το ποσοστό της FOODLINK στην εταιρεία ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, καθώς η FDL κάλυψε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης.

Συγκεκριμένα, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 20% επί του μετοχικού κεφαλαίου, έλαβε μέρος η εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ».

Μεταξύ των θεμάτων αποφασίστηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών με σκοπό την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η έκδοση 1.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 10 ευρώ και τιμής έκδοσης 450 ευρώ.

Συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατόπιν της αύξησης, ανέρχεται σε 70.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 7.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων ανέρχεται σε 450.000 ευρώ.

Λόγω παραίτησης του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ετέρου μετόχου, αποφασίστηκε η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. να καλύψει η ίδια το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. να ανέρχεται σε ποσοστό 31,43%, κατέχοντας 2.200 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου.

The post Στο 31,43% αυξήθηκε το ποσοστό της Foodlink στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΕ» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα