Στις 385 χιλ. τα ανασφάλιστα οχήματα, εκτιμά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ετοιμάζονται πρόστιμα για 385 χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, που βρέθηκαν ανασφάλιστα κατά την τελευταία διασταύρωση που έγινε στις 30 Απριλίου, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότατα «παράθυρο ευκαιρίας» για τους παραβάτες να γλιτώσουν το πρόστιμο, αν σπεύσουν να ασφαλίσουν σήμερα τα οχήματά τους, καθώς Δευτέρα και Τρίτη τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

θα διασταυρωθούν με αυτά των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι τον Ιούνιο του 2017 τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονταν σε 1 εκατ. και τα ανασφάλιστα σε 5 εκατ. 400 χιλ.

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, σήμερα τα ασφαλισμένα οχήματα είναι 6 εκατ. 100 χιλ. και τα ανασφάλιστα 385 χιλ.

Ακόμη, τόνισε ότι η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνεται πάντα χωρίς προειδοποίηση και ότι πρέπει να γίνεται αρκετές φορές το χρόνο, υπενθυμίζοντας, ότι δεν αρκεί ένα όχημα να είναι ακινητοποιημένο αλλά θα πρέπει να έχουν παραδοθεί και οι πινακίδες προκειμένου να μην υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι, τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα διαμορφώνονται ως εξής:

–100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά

–150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 250 κυβικών

–200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά

–250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα.

The post Στις 385 χιλ. τα ανασφάλιστα οχήματα, εκτιμά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα