Στην εξαγορά της Containerships προχωρά η CMA CGM

Σε συμφωνία με την Container Finance Ltd για την εξαγορά της Containerships, και των εταιρειών holdings Multi-Link Terminals και CD Holding, προχωρά η CMA CGM.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Containerships διαθέτει 15 μικρά πλοία εμπορευματοκιβωτίων, ενώ έχει παραγγείλει και επιπλέον 4 που θα τροφοδοτούνται με LNG,

τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου του 2018 – Ιανουαρίου του 2019.

Αναφορικά με την εξαγορά, η CMA CGM δήλωσε ότι «θα ενισχύσει την αναπτυξιακή της στρατηγική και θα εντείνει το περιφερειακό της δίκτυο».

Παράλληλα, το δίκτυο της Containerships «θα συμπληρώσει αποτελεσματικά τη CMA CGM και την θυγατρικής της MacAndrews σε Βόρεια Ευρώπη και Μεσόγειο», τονίζει η 3η μεγαλύτερη ναυτιλιακή μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Containerships, μετά την ολοκλήρωση του deal, το τμήμα container logistics της Container Finance θα ενσωματωθεί σε αυτό της CMA CGM που λειτουργεί σε Ευρώπη και Μεσόγειο.

Σημειωτέον, η Container Finance κατέχει το 25% του Moby Dik terminal στο λιμάνι της Αγ. Πετρούπολης, το Yanino Logistics Park στη Ρωσία και τα terminals Vuosaari και Kotka της Multi-Link Terminals στη Φινλανδία, το υπόλοιπο 75% ανήκει στην Global Ports.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει σε διάστημα 3 – 6 μηνών, ενώ υπόκειται υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Μ. Δημητρίου

The post Στην εξαγορά της Containerships προχωρά η CMA CGM appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα