Στην ενίσχυση λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τουρίστες προχώρησε ο ΟΑΣΑ

Στην ενίσχυση λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες εξυπηρετούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και λειτουργιών, προχώρησε ο ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, για την κάλυψη των μετακινήσεων επισκεπτών – τουριστών της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ προσέθεσε δρομολόγια σε γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα ΚΤΕΛ

Κηφισού και το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις αεροδρομιακές γραμμές Χ93, Χ95 και Χ96, που συνδέουν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, το Σύνταγμα και τον Πειραιά, το συγκοινωνιακό έργο ενισχύθηκε σε ποσοστό έως και 30% σε σχέση με το χειμερινό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα, στις γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα, όπως η γραμμή 122 (Αργυρούπολη – Σαρωνίδα), η 122Β (Βάρκιζα – Αργυρούπολη), η 171 (Βάρκιζα – Αργυρούπολη), η 304 (Νομισματοκοπείο – Βραυρώνα), η 305 (Νομισματοκοπείο – Άγιος Νικόλαος), η 330 (Κορωπί – Αγία Μαρίνα), η Α2 (Ακαδημία – Βούλα) και η Β2 (Στ. Συγγρού Φιξ – Άγιος Κοσμάς), τα δρομολόγια, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα ενισχύθηκαν έως και 40% σε ημερήσια βάση.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΟΑΣΑ προχώρησε, από τις αρχές Ιουνίου, στην επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς – ΑκρόποληΣύνταγμα EXPRESS».

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ στην επιστροφή της προς Πειραιά διέρχεται από το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά περίπου, απόσταση 27 χιλιομέτρων, δηλαδή, σε μισή ώρα, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

Το άρθρο Στην ενίσχυση λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τουρίστες προχώρησε ο ΟΑΣΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
stin-enischysi-leoforeiakon-grammon-pou-exypiretoun-touristes-prochorise-o-oasa.htm
Τυχαία Θέματα