Στη “μάχη“ κατά του Covid η Maersk: Με block train μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα στην Πολωνία

Στον αγώνα κατά της πανδημίας ρίχθηκε η A.P. Moller – Maersk. Στις 23 Ιανουαρίου, εμπορικό τρένο με κοντέινερς (block train) της Maersk αναχώρησε από την κινεζική πόλη Yiwu (επαρχία Zhejiang) για το intermodal terminal στο Małaszewicze της Πολωνίας, μεταφέροντας αποκλειστικά εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE) που κατασκευάστηκε από την Zarys International Group.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το

block train έφυγε από το Yiwu της Κίνας φτάνοντας στο Małaszewicze της Πολωνίας στις 8 Φεβρουαρίου, μεταφέροντας συνολικά 41 μεγάλων διαστάσεων εμπορευματοκιβώτια, με εξοπλισμό που θα διανεμηθεί σε ιατρικά ιδρύματα της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τον Paweł Ossowski, πρόεδρο της ZARYS, «ο ιατρικός εξοπλισμός δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητος. Σε περιόδους όπως αυτές, όταν η αυξημένη ζήτηση καθιστά δύσκολη την προμήθεια και τη σιδηροδρομική μεταφορά εξοπλισμού, απευθυνθήκαμε στη Maersk για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού project, η οποία θα γνωρίζει τις ανάγκες μας».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του 2020, η Maersk πραγματοποίησε συνολικά 209 διηπειρωτικές σιδηροδρομικές μεταφορές από την Κίνα προς μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, ενώ έχει αυξήσει το αποτύπωμά της σε Τουρκία και Γεωργία δρομολογώντας τα πρώτα block trains σε αυτές τις αγορές.

Επίσης, η εταιρεία έχει επεκτείνει τις sea-rail-sea υπηρεσίες της (η υπηρεσία AE19), συνδέοντας τη Βόρεια Ευρώπη με πολλά μεγάλα λιμάνια της Ασίας.

The post Στη “μάχη“ κατά του Covid η Maersk: Με block train μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα στην Πολωνία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα