Στη Streem Glodal της HIG εντάχθηκαν 6 εταιρείες logistics και μεταφορών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης νέων

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά εμπορευματικών μεταφορών και logistics διεκδικεί η HIG Capital, η οποία αποτελεί εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, με έδρα τις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός

Η HIG Capital χωρίζεται σε δυο επιχειρηματικές

μονάδες, τη Streem Global και τα Ella Resorts.

Στη Streem Global έχουν ενταχθεί έξι εταιρείες από το χώρο των μεταφορών και των logistics, καθώς το σχέδιο της μετατροπής των παλαιών εγκαταστάσεων της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο σε ένα μεγάλο logistics center.

Στο ανωτέρω σχήμα έχουν ενταχθεί η Ορφεύς Βεινόγλου, η Μακιός ΑΕ, η Olympias Κανδύλης, η ConTrade, η Unit Shipping και η Unit Road Tracking, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ένταξης νέων εταιρειών, ακόμα και από γειτονικές χώρες.

Εκτός από τις συνέργειες μεταξύ των ανωτέρω εταιρειών, το σχέδιο της HIG στηρίζεται στη δημιουργία του «Hull Logistics Park» στον Ασπρόπυργο.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ενιαίας πρότυπης υπερσύγχρονης μονάδας εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και συνδυασμένων μεταφορών χερσαίων – θαλάσσιων – σιδηροδρομικών (tri-modal).

Αναλυτικότερα, στους κύριους χώρους (Α+Β τμήμα) προβλέπεται η κατασκευή 4 αποθηκών εμβαδού 122,7 χιλ. τ.μ., γραφείων επιφάνειας 14.000 τ.μ., 4 γραφείων αποθηκών έκτασης 10,7 χιλ. τ.μ., χώρων φιλοξενίας οδηγών (1.400 τ.μ.), εστιατορίου (1.000 τ.μ.), 2.416 θέσεων στάθμευσης σε έκταση 60,4 χιλ. τ.μ., η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις οροφές των αποθηκών συνολικής ισχύος 175.200 Mwh και λιμένας πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για την ένωση των δύο τμημάτων θα κατασκευαστεί γέφυρα.

Η έκταση έχει μέτωπο στον κόλπο της Ελευσίνας, με δυνατότητα δημιουργίας προβλήτα πρόσδεσης πλοίων, με τα αντίστοιχα λιμενικά έργα και τις απαραίτητες υποδομές για την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης.

Επίσης, στα βόρεια, η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, δηλαδή με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της Ευρώπης.

Το άρθρο Στη Streem Glodal της HIG εντάχθηκαν 6 εταιρείες logistics και μεταφορών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης νέων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα