Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Θα κινούνται 9 το πρωί με 9 το βράδυ

Στην προκήρυξη στάσεων εργασίας, στις 10 Ιουνίου, προχώρησαν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της

βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους «το Εργασιακό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνει ένα πλήθος άρθρων που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, υπονόμευση της Συλλογικής Αυτονομίας και αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης, ειδικά στα ΜΜΜ.

Οι θετικές διατάξεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να προβάλλονται ως «αντίδωρο» για απλήρωτες υπερωρίες, νομιμοποίηση παράνομων απολύσεων με λίγα μηνιάτικα παραπάνω, κυριακάτική δουλειά, αντισυνταγματικούς περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας.

Η απόσυρση κάθε προωθούμενου αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού μέτρου είναι καθολικό αίτημα του κόσμου της εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνδικάτο μας συμμετέχει μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Ενώνουμε τη φωνή μας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι επιχειρούμενες ανατροπές ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Με δυναμικό και συλλογικό βηματισμό απαιτούμε ΣΕΒΑΣΜΟ στις εργασιακές κατακτήσεις.

Κλιμακώνουμε τη στάση μας για να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ κάθε παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και προστασία».

Υπενθυμίζεται ότι, την ημέρα εκείνη, σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

The post Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Θα κινούνται 9 το πρωί με 9 το βράδυ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα