Στα «χέρια» του Νίκου Παππά η σωτηρία ή η… χρεωκοπία των ΕΛΤΑ

Ας αναλάβει το ελληνικό δημόσιο και δη, το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τις ευθύνες του απέναντι στα ΕΛΤΑ.

Είναι γνωστό ότι τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης του επιστολικού ταχυδρομείου και της έντασης του ανταγωνισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι τα ΕΛΤΑ (μητρική εταιρεία) εκτιμούν ότι,

εφέτος, τα έσοδα τους θα κυμανθούν στα 265 εκατ. (δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από την Καθολική Υπηρεσία), έναντι 576 εκατ. το 2008.

Η μείωση των εσόδων δημιουργεί ασφυκτικό πλαίσιο στα ΕΛΤΑ. Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ δεν θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας, εάν:

-Οι φορείς του ελληνικού δημοσίου, όπως υπουργεία, ΔΕΚΟ, κτλ. εξοφλούσαν τον οργανισμό για τις υπηρεσίες αλληλογραφίας. Ενδεικτικό είναι ότι, στις 31/3, οι βεβαιωμένες οφειλές έφταναν τα 49,7 εκατ. ευρώ!

-Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει δώσει… ούτε 1 ευρώ για την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας. Πρόσφατα θεσμοθετήθηκε ετήσια αποζημίωση, ύψους 15 εκατ. Οι οφειλές της τριετίας 2013-15 φτάνουν τα 45 εκατ., τα οποία δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα.

Καθίσταται προφανές ότι ο αρμόδιος υπουργός, ο Νίκος Παππάς οφείλει να δράσει. Άλλωστε, οφειλές προς τα ΕΛΤΑ έχει και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

The post Στα «χέρια» του Νίκου Παππά η σωτηρία ή η… χρεωκοπία των ΕΛΤΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα