Σε απολύσεις και σε ένα μικρότερο εταιρικό σχήμα προσανατολίζεται η Delta Air Lines

Να μειώσουν την ελάχιστη εγγυημένη αμοιβή τους κατά 15%, για ένα έτος, ζήτησε από τους πιλότους της η Delta Air Lines, σύμφωνα με memo του Reuters.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία, που εξακολουθεί να αγωνίζεται λόγω της μείωσης της ταξιδιωτικής ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού,

κατέγραψε μείωση εσόδων κατά 91% στο β’ τρίμηνο του έτους και ζημιές προ φόρων ύψους 3,9 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το Reuters, η αεροπορική αγωνίζεται να μειώσει περαιτέρω τα κόστη της και τα “πακέτα” εθελοντικών αποχωρήσεων που θα λάβουν πάνω από 17.000 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων συνολικά 1.700 πιλότων από τους συνολικά 7.900 που απασχολεί.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της πτητικής λειτουργίας της Delta, John Laughter, σύμφωνα με το memo, πρότεινε τη μείωση της ελάχιστης εγγυημένης αμοιβής των πιλότων κατά 15% για 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βασική προσέγγιση της εταιρείας είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και η καθιέρωση μιας μικρότερης αεροπορικής εταιρείας.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, οι πιλότοι της Delta πληρώνονται για περισσότερες ώρες από ό, τι πραγματικά πετούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον περασμένο τον Ιούνιο, πιλότοι πέταξαν περίπου 10 πραγματικές ώρες και τον Ιούλιο μόλις 15,5.

The post Σε απολύσεις και σε ένα μικρότερο εταιρικό σχήμα προσανατολίζεται η Delta Air Lines appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα