Σε 40 μήνες θα ολοκληρωθεί το Πάτρα – Πύργος. Τι προβλέπει η σύμβαση με την Ολυμπία Οδό

Με εν λόγω τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, που περιλαμβάνεται στο άρθρο 82 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ενεργοποιείται το δικαίωμα επαναφοράς του τμήματος Πάτρα – Πύργος στην παραχώρηση.

Το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με χρόνο κατασκευής τους 40 μήνες, όμως τα πρώτα 56 χλμ. – ξεκινώντας από τον Πύργο – θα

δοθούν σε κυκλοφορία πριν τους 35 μήνες.

Σημειώνεται πως, με τη συμφωνία αυτή, ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει, εκτός της κατασκευής, τη λειτουργία και τη συντήρηση του δρόμου για 23 χρόνια, απαλλάσσοντας το δημόσιο από επιπλέον έργα συντήρησης.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 217 εκατ. ευρώ, από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας – Πύργου, το οποίο εντάσσεται, εκ νέου, στην παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

Δεδομένου ότι η κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Πάτρας – Πύργου θα ενσωματωθεί στην υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης με την παραχωρησιούχο Ολυμπία Οδό, η Κομισιόν αξιολόγησε και ενέκρινε επίσης την εφαρμογή, στο τμήμα Πάτρας-Πύργου, του υφιστάμενου μηχανισμού επιμερισμού διοδίων στο πλαίσιο της σύμβασης, καθώς και την υπό όρους παράταση της περιόδου παραχώρησης για 3 έτη. 

The post Σε 40 μήνες θα ολοκληρωθεί το Πάτρα – Πύργος. Τι προβλέπει η σύμβαση με την Ολυμπία Οδό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα