Σαφές μήνυμα του ΟΛΠ στην κυβέρνηση: Περιμένουμε τις εγκρίσεις για 9 επενδύσεις

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις επενδύσεις, αλλά περιμένουμε τις εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Captain Fu Chengqiu, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού ανέφερε ότι από τις 11 υποχρεωτικές επενδύσεις, έχουν υλοποιηθεί οι δύο.

Για τις υπόλοιπες εννέα, ο ΟΛΠ αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις από τα συναρμόδια υπουργεία.

«Εάν λάβουμε τις εγκρίσεις, ξεκινάμε τις

εργασίες και αύριο βράδυ», υπογράμμισε ο Capt. Fu.

Οι δύο επενδύσεις που υλοποιήθηκαν αφορούν τον προβλήτα ΙΙΙ και το νέο σταθμό για κρουαζιερόπλοια, ενώ οι υπόλοιπες εννιά το νέο Κέντρο Logistics, την επέκταση του Car Terminal κ.λπ.

Γενικότερα, ο δ.σ. του ΟΛΠ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των Σ.ΕΜΠΟ., του car terminal και της ναυπηγοεπισκευής, υποστηρίζοντας ότι οι Σ.ΕMΠΟ θα σημειώσουν άνοδο 18-20% και το car teminal 28%, υπογραμμίζοντας – παράλληλα – ότι η σταθεροποίηση και σταδιακή άνοδος της ελληνικής οικονομίας έχει επιφέρει οφέλη στη διακίνηση φορτίων.

Μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή

H Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ποσοστό απαρτίας 84,06 %, με κύρια θέματα την Έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και τη Διανομή Μερίσματος για την εταιρική χρήση 2017, το οποίο ύστερα από πρόταση του Δ.Σ., ανέρχεται σε € 0,1712 ανά μετοχή, έναντι € 0,0892 για την προηγούμενη χρήση.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 111,5 εκ., έναντι € 103,5 εκ. της αντίστοιχης χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7 %.

Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε € 21,2 εκ. έναντι € 11,0 εκ. της χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 92% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε € 11,3 εκ., έναντι € 6,7 εκ. της χρήσης 2016.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.

The post Σαφές μήνυμα του ΟΛΠ στην κυβέρνηση: Περιμένουμε τις εγκρίσεις για 9 επενδύσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα