Πτώση 10,3% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά στο 8μηνο

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, που διαχειρίζεται η ΣΕΠ / PCT, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 8μήνου του 2022 που δημοσίευσε η COSCO SHIPPING Ports.

Τα επίσημα στοιχεία αφορούν στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη είναι η κίνηση και τον Σεπτέμβριο και το

πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Cosco Shipping, το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου διακινήθηκαν 2,908 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, σημειώνοντας μείωση 10,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, όπου διακινήθηκαν 3,241 εκατ. containers.

Αντίστοιχα, τον μήνα Αύγουστο, διακινήθηκαν 373,1 χιλ. εμπορευματοκιβώτια, σημειώνοντας μείωση 12,3%, σε σχέση με τον  Αύγουστο του 2021 (425,5 χιλ.).

Η εικόνα στην CSPL

Σύμφωνα με στοιχεία της Cosco Shipping Ports Limited (CSPL), τον Αύγουστο του 2022, η CSPL κατέγραψε μείωση 2% σε ετήσια βάση στη συνολική απόδοση (εξαιρουμένης της Qingdao Ports International – QPI).

Αν εξαιρεθούν και οι κινεζικοί λιμένες Tianjin Euroasia, CSP Wuhan και Vado καταγράφεται αύξηση στο 0,8%.

Τέλος, για τους πρώτους 8 μήνες του 2022, η CSPL κατέγραψε μείωση 0,8% σε ετήσια βάση στη συνολική απόδοση (εξαιρουμένου του λιμένα QPI).

The post Πτώση 10,3% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά στο 8μηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα