Ψηφιοποιείται η εφοδιαστική αλυσίδα στα εμπορευματοκιβώτια. Συνεργασία Maersk με IBM

Η ναυτιλιακή Maersk θα συνεργαστεί με την IBM για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα επιταχύνει το εμπόριο και θα επιτρέψει την εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πλατφόρμα θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και θα είναι διαθέσιμη στην παγκόσμια ναυτιλία στα μέσα του 2018.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η πλατφόρμα θα βοηθάει στη διαχείριση και τον εντοπισμό δεκάδων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων, ψηφιοποιώντας την διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας

από την αρχή ως το τέλος.

Ένα φορτίο κατεψυγμένων τροφίμων, από την Ανατολική Αφρική προς την Ευρώπη, μπορεί να περάσει από 30 περίπου ανθρώπους και οργανισμούς και να περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διαφορετικές επικοινωνίες, σύμφωνα με την Maersk.

H γραφειοκρατία και ο έλεγχος μπορεί να ανέρχονται στο ένα πέμπτο του συνολικού κόστους μεταφοράς του φορτίου.

«Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από την πλευρά του τελικού καταναλωτή να δει αυτή την αλλαγή. Μπορεί να δούμε μια αρχική αντίσταση από τη μια πλευρά του οικοσυστήματος.

Η επιτυχία της πλατφόρμας εξαρτάται από την αποδοχή του από όλους τους συμμετέχοντες», δήλωσε ο CEO της ναυτιλιακής.

Οι λιμενικές και τελωνειακές αρχές στις ΗΠΑ, στη Σιγκαπούρη, την Ολλανδία και την Κίνα έχουν δείξει ενδιαφέρον στην χρησιμοποίηση της πλατφόρμας, ενώ ενδιαφέρονται και κάποιες άλλες ναυτιλιακές, πρόσθεσε ο ίδιος.

The post Ψηφιοποιείται η εφοδιαστική αλυσίδα στα εμπορευματοκιβώτια. Συνεργασία Maersk με IBM appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα