Πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για την παρακολούθηση εργαζομένων στη Γαλλία

Η Amazon France Logistique (AFL) έλαβε πρόστιμο, ύψους 32 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) για το «υπερβολικά παρεμβατικό σύστημά της για την παρακολούθηση της δραστηριότητας και της απόδοσης των εργαζομένων», σύμφωνα με δελτίο τύπου της γαλλικής Αρχής.

Σύμφωνα με την Αρχή, η συλλογή δεδομένων που πραγματοποιείται από τη θυγατρική του

αμερικανικού κολοσσού, μέσω σαρωτών που χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους στις αποθήκες για την επεξεργασία δεμάτων, συνιστά ένα «σύστημα παρακολούθησης υπερβολικής δραστηριότητας και απόδοσης».

Όπως τονίζεται, αυτοί οι σαρωτές καταγράφουν χρόνους αδράνειας άνω των 10 λεπτών ή τον ρυθμό επεξεργασίας ενός δέματος «στο πλησιέστερο δευτερόλεπτο».

Τις κυρώσεις επέβαλε η Γαλλική Υπηρεσία Παρακολούθησης της Ιδιωτικής Ζωής βάσει του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), με το πρόστιμο να ισοδυναμεί με περίπου το 3% του κύκλου εργασιών της γαλλικής εταιρείας.

Μια κύρωση «σχεδόν πρωτόγνωρη για το ποσοστό του τζίρου», υπογραμμίζει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Amazon εξέφρασε τη διαφωνία του «με τα συμπεράσματα της Cnil, τα οποία βασίζονται σε λάθος στοιχεία και διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση».

Πλέον, η AFL έχει προθεσμία δύο μηνών για να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το άρθρο Πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για την παρακολούθηση εργαζομένων στη Γαλλία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
prostimo-32-ekat-stin-amazon-apo-tis-gallikes-rythmistikes-arches-gia-paremvatiki-parakolouthisi-ergazomenon.htm
Τυχαία Θέματα