«Προ των πυλών» σχέδιο νόμου για τα ταξί και την Uber

«Προ των πυλών» είναι η κατάθεση σχεδίου νόμου για τα ταξί και την Uber, με τίτλο «Διαμεσολάβηση στις μεταφορές». Με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η θέσπιση κανόνων γύρω από τις διαδικτυακές εφαρμογές για τη χρήση ΕΔΧ.

Σχετικές δηλώσεις έκανε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης (ακολουθεί

το σχετικό απόσπασμα).

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Μαριλένα Κατσίμη): Εγώ θέλω μια ακόμη ερώτηση για τα Uber. Τι θα γίνει; Θα σταματήσουνε; Θα συνεχίσουν να υπάρχουν με άλλο καθεστώς;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακούστε έχουμε έτοιμο σχέδιο νόμου, διότι η δράση και της συγκεκριμένης εταιρείας και άλλων εταιρειών, δεν συνάδει με κανένα νόμο ή πλαίσιο που έχουμε στην χώρα ή στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Μαριλένα Κατσίμη): Μα σε όλη την Ευρώπη υπάρχουνε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, σε όλη την Ευρώπη τους διώχνουνε, διότι δεν φορολογούνται, δεν έχουν υπεύθυνους, δεν τηρούν το νόμο, δηλαδή έχουν στήσει κενά νόμων, με την συνεργασία των προηγούμενων κυβερνήσεων και άρα αντί να νοικιάζουν αυτοκίνητα με οδηγό, χωρίς καμία προδιαγραφή, επί της ουσίας ασκούν συγκοινωνιακό έργο, όπως τα ταξί, άρα πρέπει αν μη τι άλλο να έχουνε τους ίδιους όρους που έχουνε και οι αυτοκινητιστές οι επαγγελματίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Μαριλένα Κατσίμη): Άρα θα αλλάξει το πλαίσιο, όχι ότι θα σταματήσουνε να υπάρχουνε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να είστε σίγουρη ότι θα σταματήσουν να υπάρχουνε αν έχουν το ίδιο πλαίσιο, γιατί δεν θα είναι ανταγωνιστικοί. Καταρχάς ας φορολογηθούνε πρώτα, ας μάθουμε ποιοι είναι. Εσείς ξέρετε; Όχι. Ξέρει κανείς; Έχουνε γραφεία; Έχουν κάποιο εκπρόσωπο;

Ξέρετε ποια αυτοκίνητα είναι αυτά που συνεργάζεται η Uber, αν οι οδηγοί που έχει είναι επαγγελματίες ή όχι. Αν αυτά που κάνει η Uber, τα έκαναν οι αυτοκινητιστές, οι ταξιτζήδες θα τους είχαν «κρεμάσει» τα προηγούμενα χρόνια.

The post «Προ των πυλών» σχέδιο νόμου για τα ταξί και την Uber appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα