«Πρασινίζουν» 8 εγκαταστάσεις της DHL στο Ντουμπάι

Συνολικά 46.000 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ, σε οκτώ εγκαταστάσεις της, στο Ντουμπάι, θα εγκαταστήσει η DHL με τη βοήθεια της γαλλικής TotalEnergies.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση, τα φ/β θα εξοικονομήσουν πάνω από 6.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά το πρώτο έτος εφαρμογής τους.

«Με ετήσιο μέσο όρο 8,7 ωρών ηλιοφάνειας ημερησίως, το Ντουμπάι έχει ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά την ηλιακή ενέργεια. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που μπορούμε

να χρησιμοποιήσουμε αυτό το περιουσιακό στοιχείο για να προωθήσουμε τους στόχους μας για περαιτέρω βιωσιμότητα», σχολίασε ο Amadou Diallo, διευθύνων σύμβουλος της DHL Global Forwarding Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Με τη TotalEnergies, έχουμε έναν εταίρο στο πλευρό μας, όχι μόνο για να προωθήσουμε τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων αλλά και για να βελτιστοποιήσουμε τη συνολική μας κατανάλωση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, προχωράμε βήμα – βήμα για να επιτύχουμε τον φιλόδοξο στόχο μας για εκμηδένιση όλων των σχετικών με τα logistics εκπομπών μας ως το 2050».

Σημειώνεται ότι το φ/β θα παράγει πάνω από 14.000 MWh ετησίως, αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει πάνω από 16.000 σπίτια ετησίως στα Ην. Αραβικά Εμιράτα.

Εκτός από τον εφοδιασμό των εγκαταστάσεων με ηλιακή ενέργεια, θα εγκατασταθούν επίσης οκτώ σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Έτσι, η DHL Global Forwarding θα συμβάλλει στον στόχο του γερμανικού ομίλου να εξηλεκτρίσει το 60% του στόλου της έως το 2030.

The post «Πρασινίζουν» 8 εγκαταστάσεις της DHL στο Ντουμπάι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα