«Πράσινες» εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές από Lufthansa Cargo και DB Schenker

«Πράσινες» εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές από την Lufthansa Cargo και την DB Schenker.

Χθες απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτη, με προορισμό την Σαγκάη, Boeing 777 της Lufthansa Cargo πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση ουδέτερων εκπομπών CO2.

Η DB Schenker και η Lufthansa Cargo δεσμεύτηκαν για βιώσιμες αερομεταφορές και συμφώνησαν να ανταλλάξουν απόψεις για περιβαλλοντικά θέματα και να

τις προωθήσουν από κοινού, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές.

«Με αυτήν την πτήση δεσμευόμαστε για την αυξημένη έρευνα και χρήση Sustainable Aviation Fuel , έτσι ώστε στο μέλλον να διατίθενται επαρκείς ποσότητες εναλλακτικών καυσίμων.

Εκτός από τις επενδύσεις σε έναν σύγχρονο cargo στόλο, η δέσμευσή μας για αυτήν την κλιματικά ουδέτερη πτήση συμβάλλει επίσης στον στόχο της αειφορίας «Κλιματική Δράση» των Ηνωμένων Εθνών.

Επειδή η Lufthansa Cargo παίρνει την εταιρική της ευθύνη πολύ σοβαρά και λαμβάνει ενεργά μέτρα για την εκπλήρωση αυτής της ευθύνης και την ανακούφιση του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Peter Gerber, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Cargo.

«Είμαστε ήδη πολύ πιο μπροστά από ό, τι πιστεύουν πολλοί όσον αφορά την προστασία του κλίματος στις αερομεταφορές. Μπορούμε να το αποδείξουμε με την πρώτη απαλλαγμένη από εκπομπές CO2 πτήση στην ιστορία», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Jochen Thewes, διευθύνων σύμβουλος της DB Schenker.

«Με την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος πτήσεων του 2021, η DB Schenker θα προσφέρει αερομεταφορές απαλλαγμένες από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως τακτικό προϊόν. Ως πάροχος υπηρεσιών logistics, η DB Schenker είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της βιομηχανίας cargo και των αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να εφαρμοστεί πραγματικά η προστασία του κλίματος στις αεροπορικές μεταφορές», συμπλήρωσε.

Το Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο (SAF) αναφέρεται σε βιώσιμη, συνθετική κηροζίνη. Αυτή τη στιγμή παράγεται κυρίως από βιομάζα, για παράδειγμα από βιώσιμα ή ανακυκλώσιμα φυτικά και μαγειρικά έλαια. Στο μέλλον, θα διατίθενται επίσης ανανεώσιμα καύσιμα που δεν βασίζονται σε φυτά.

Η πιο γνωστή διαδικασία παραγωγής για αυτό είναι η λεγόμενη έννοια «power-to-liquid» (PtL) που βασίζεται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, νερού και διοξειδίου του άνθρακα. Με τη χρήση SAF, αποφεύγονται οι εκπομπές CO2 από πτήση με συμβατική κηροζίνη.

Κατά τη διάρκεια της καύσης στον κινητήρα, απελευθερώνεται μόνο CO2 που είχε προηγουμένως αφαιρεθεί από την ατμόσφαιρα, για παράδειγμα κατά την ανάπτυξη του φυτού.

The post «Πράσινες» εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές από Lufthansa Cargo και DB Schenker appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα