Πλήρη εξαγορά της ισπανικής Air Europa από την IAG, έναντι 400 εκατ. ευρώ

Η International Airlines Group (IAG) συμφώνησε να καταβάλλει 400 εκατ. ευρώ στην ισπανική Globalia για του απόκτηση του 80% της αεροπορικής Air Europa.

Η συμφωνία έρχεται λίγους μήνες μετά την εξαγορά του 20% της αεροπορικής από την IAG έναντι ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η IAG, η οποία κατέχει επίσης τις British Airways και Iberia,

δήλωσε ότι η συμφωνία θα της επιτρέψει να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και να επεκταθεί στην Ασία, ενώ θα επιτρέψει στο hub της Μαδρίτης να ανταγωνιστεί άλλα μεγάλα αεροδρόμια στην Ευρώπη.

Η Air Europa, η οποία θα διατηρήσει το σήμα της, αλλά θα τη διαχειρίζεται η Iberia, έχει στην κατοχή της 50 αεροκάφη και άλλα 15 υπό παραγγελία. Ο στόλος της αποτελείται από Boeing 787 Dreamliners και Boeing 737.

Σύμφωνα με την IAG, η εξαγορά θα της επιτρέψει να επιτύχει σημαντικές περικοπές κόστους, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποφέρουν καρπούς μεταξύ 2026 και 2028, εάν το deal οριστικοποιηθεί τους επόμενους 18 μήνες.

Επίσης, ανέφερε ότι τα πρώτα 200 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μόλις η συμφωνία λάβει το “πράσινο φως” από τις Αρχές Ανταγωνισμού, ενώ 100 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετοχές της IAG και άλλα 100 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά.

Σύμφωνα με το Reuters, με την πανδημία να οδηγεί τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών σε κρίση, πλήττοντας ιδιαίτερα την Air Europa, οι μέτοχοι και των δύο εταιρειών συμφώνησαν να μειώσουν την τιμή της εξαγοράς στα 500 εκατ. ευρώ.

Το άρθρο Πλήρη εξαγορά της ισπανικής Air Europa από την IAG, έναντι 400 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα