Πλήρες μέλος του Rail Net Europe (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαχειριστών Σιδηροδρομικής Υποδομής) ο ΟΣΕ

Ο ΟΣΕ εγκρίθηκε ως πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Υποδομής κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής του που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Βιέννη.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του RAIL NET EUROPE επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΟΣΕ

κ Γ. Κακουλάκη κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που εντασσόμαστε στο RAIL NET EUROPE. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ήδη ολοκληρώνουμε την ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση στην κεντρική γραμμή ΠειραιάΑθήναΘεσσαλονίκη που θα σημάνει νέες ταχύτητες και μικρότερη διάρκεια στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.

Η Ελλάδα ταυτόχρονα, είναι έτοιμη να γίνει ο μεγάλος εμπορικός σιδηροδρομικός κόμβος της Ευρώπης, αφού σε μερικούς μήνες θα λειτουργήσει το σιδηροδρομικό εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, ενώνοντας το λιμάνι του Πειραιά με όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνδέσεις με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας Πειραιάς, Θεσσαλονίκη αλλά και τις βιομηχανικές ζώνες, όπως της Κορίνθου και της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προετοιμάζονται συνδέσεις και στα υπόλοιπα λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του Οργανισμού Σιδηρόδρομων Ελλάδος ως διαχειριστή υποδομής αλλά και ως διαχειριστή του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού εμπορευματικού κέντρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στο δίκτυο σας θα βοηθήσει σημαντικά στους στόχους μας».

The post Πλήρες μέλος του Rail Net Europe (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαχειριστών Σιδηροδρομικής Υποδομής) ο ΟΣΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα