Περισσότερες από 400.000 προσωρινές άδειες οδήγησης εκδόθηκαν σε 2 χρόνια

Περισσότερες από 400.000 προσωρινές άδειες οδήγησης σε 2 χρόνια εξέδωσαν τα υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαιούχοι προσωρινής άδειας οδήγησης είναι όσοι εξετάζονται επιτυχώς σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (επιτυχής πρακτική εξέταση) για αρχική χορήγηση ή επέκταση σε άλλη κατηγορία άδειας οδήγησης.

Ο δικαιούχος με την συγκεκριμένη άδεια θα μπορεί να οδηγεί κανονικά σχεδόν από την επόμενη ημέρα της επιτυχούς εξέτασής του, ακριβώς όπως θα έκανε εάν είχε στην κατοχή του το επίσημο δίπλωμα, αλλά μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας και μέχρι να εκδοθεί η κανονική

άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για να πάρει κάποιος το δίπλωμά του μετά τις επιτυχείς εξετάσεις ήταν περίπου τέσσερις μήνες.

Με την προσωρινή άδεια οδήγησης, ο υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει και στην πρακτική δοκιμασία μπορεί μέσα σε διάστημα 1 – 2 ημερών να εκτυπώνει από τον προσωπικό του υπολογιστή, με τους κωδικούς Taxisnet, την προσωρινή άδεια και να οδηγεί νόμιμα, έως ότου εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα.

The post Περισσότερες από 400.000 προσωρινές άδειες οδήγησης εκδόθηκαν σε 2 χρόνια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Περισσότερες, 400 000,perissoteres, 400 000