Περιφέρεια Αττικής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδότησης της ανανέωσης του στόλου ταξί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδότησης της ανανέωσης του στόλου των ταξί άφησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συνδικάτων Ταξί που διεξήχθη στην Αθήνα υπό την αιγίδα του ΣΑΤΑ.

Του Φώτη Φωτεινού 

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών ταξί

και ο ρόλος του στη σύγχρονη και μελλοντική αστική κινητικότητα».

Ο κ. Πατούλης, αφού πρώτα αναφέρθηκε στη σημασία των ταξί στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αθήνας και των τουριστών, υπογράμμισε ότι τα ταξί εντάσσονται στην ευρύτερη κυβερνητική προσπάθεια για πιο φιλικές, προς το περιβάλλον, μετακινήσεις.

«Ειδική προτεραιότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 27 αποτελεί η προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια επιδοτεί δράσεις, όπως η δημιουργία ποδηλατόδρομων και ηλεκτροκίνησης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα, τόνισε ότι διεξάγονται προσπάθειες για την επιδότηση της ανανέωσης του στόλου των ταξί, με γνώμονα τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες του κλάδου, ο οποίος πλήττεται από την άνοδο του ενεργειακού κόστους.

«Ήρθαμε να συμβάλλουμε σε μια σύμπραξη, να μπορέσουμε να σας δώσουμε τη δύναμη να βελτιώσετε τον τρόπο λειτουργίας σας», συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης, ο οποίος – μεταξύ άλλων – παρουσίασε και τις ενέργειες της Περιφέρειας για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα (πεζογέφυρες, Κέντρο Κυκλοφορίας, κ.α.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ ΣΑΤΑ και Περιφέρειας Αττικής επικεντρώνονται στην επιδότηση της ανανέωσης του στόλου των ταξί με μεταχειρισμένα οχήματα, νεότερης ηλικίας, αφού ο κλάδος – επί του παρόντος – δεν έχει την οικονομική «δύναμη» να μεταβεί σε ευρεία κλίμακα στην ηλεκτροκίνηση.

Το άρθρο Περιφέρεια Αττικής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδότησης της ανανέωσης του στόλου ταξί εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα