Πέρασαν, εν μέσω αντιδράσεων, από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τα νέα μέλη της ΡΑΛ

Πέρασαν, εν μέσω αντιδράσεων, από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τα νέα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και προερχόμενος από τη ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης κατήγγειλε ότι ο προτεινόμενος πρόεδρος, Παναγιώτης

Ιάσων Αγγελόπουλος παραμένει, μέχρι και σήμερα, επιστημονικός συνεργάτης του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η προτεινόμενη για εισηγήτρια κα Καραφώτη-Φωτιάδου ακολουθεί στενά τον κ. Κουρουμπλή σε εποπτευόμενους φορείς κάθε υπουργείου που αναλαμβάνει, ενώ ενστάσεις διατυπώθηκαν και για δύο ακόμη μέλη της επιτροπής.

Συγκεκριμένα, για τους κκ. Τουρουνίδη και Γληνό, οι οποίοι, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, έχουν καταγωγή από το Αγρίνιο, περιφέρεια από την οποία προέρχεται ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τους προτεινόμενους από τον υπουργό, πλην του Βασίλη Κορκίδη (δήλωσε παρών), εξαιτίας της θεσμικής του ιδιότητας ως προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Από την πλευρά του, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ψήφισε «παρών».

Η ΡΑΛ αποτελεί ανεξάρτητη αρχή εποπτείας των εμπορικών μεθόδων και πρακτικών των παρόχων λιμενικών υπηρεσιών, ώστε να δύναται να λαμβάνει ρυθμιστικά μέτρα για τη διασφάλιση της ακώλυτης παροχής λιμενικών υπηρεσιών στους χρήστες, της ακώλυτης πρόσβασης σε λιμενικές υπηρεσίες και της εύρυθμης λειτουργίας της συναφούς αγοράς λιμενικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο και σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

The post Πέρασαν, εν μέσω αντιδράσεων, από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τα νέα μέλη της ΡΑΛ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα