Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Nexive Group από την Poste Italiane

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της Nexive Group Srl (“Nexive”) από την Poste Italiane SpA.

Ειδικότερα, η Poste Italiane, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και την προκαταρκτική συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2020, ανακοινώνει ότι η απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της Nexive Group Srl (“Nexive”)

από την PostNL European Mail Holdings BV και την Mutares Holding – 32 GmbH έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η συναλλαγή εμπίπτει στο άρθρο. 75 του νομοθετικού διατάγματος της 14ης Αυγούστου 2020 αριθ. 104 και, κατά συνέπεια, αξιολογήθηκε δεόντως και άμεσα από την AGCM (Ιταλική Αντιμονοπωλιακή Αρχή) στις 22 Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα που σχετίζονται με την αγορά και την απασχόληση.

Το τίμημα για την απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της Nexive συμφωνήθηκε στα 34,4 εκατ. ευρώ, με βάση μια εταιρική αξία 50 εκατ. ευρώ και ένα καθαρό χρέος 15,6 εκατ. ευρώ».

Να σημειωθεί ότι, η Nexive αποτελεί ταχυδρομικό φορέα της Ιταλίας με μερίδιο αγοράς της τάξης περίπου του 12%, ετήσιο όγκο περίπου 350 εκατομμυρίων αντικειμένων και μερίδιο αγοράς 1% στα δέματα (περίπου 8 εκατομμύρια δέματα παραδόθηκαν σε 2019).

Το 2019 τα έσοδά της ανήλθαν περίπου σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί 1.300 υπαλλήλους και συνεργάζεται με πάνω από 5.000 operators.

The post Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Nexive Group από την Poste Italiane appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα