Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Apex από την Kuehne+Nagel. Στο 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα η αξία του deal

Η Kuehne + Nagel ολοκλήρωσε την εξαγορά της Apex International Corporation (Apex), ενός deal αξίας 1,1 δισ. ελβετικών φράγκων, κατόπιν ικανοποίησης όλων των προϋποθέσεων κλεισίματος και της έγκρισης των αρμόδιων αρχών Ανταγωνισμού.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Υπενθυμίζεται ότι, η Apex είναι ένας από τους leaders εμπορευματικούς μεταφορείς της Ασίας, με ειδίκευση στις εμπορικές οδούς του Ειρηνικού και εντός της Ασίας.

Το 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 2,2 δισ. ελβετικά φράγκα,

με μικτό κέρδος 296 εκατ. και κέρδη προ φόρων 126 εκατ., ενώ κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον όγκο διεθνών εμπορευματικών μεταφορών.

Στο α’ τρίμηνο του 2021, η Apex σημείωσε κύκλο εργασιών ύψους 556 εκατ. ελβετικών φράγκων, μικτό κέρδος 109 εκατ. και κέρδη προ φόρων 64 εκατ.

Από κοινού, K+N και Apex θα προσφέρουν στους πελάτες τους ανταγωνιστικές υπηρεσίες στον κλάδο των logistics στην Ασία, ειδικά στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), του hi-tech και του e-mobility.

Σε δηλώσεις του, ο δρ. Joerg Wolle, πρόεδρος της Kuehne + Nagel International AG, είπε: «Με την εξαγορά της Apex, η Kuehne + Nagel συμπληρώνει την επιτυχημένη στρατηγική της για οργανική ανάπτυξη και τεκμηριώνει την ισχυρή της θέση ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους εφοδιαστικής στον κόσμο.

Με αυτήν την εξαγορά επεκτείνουμε την προσφορά υπηρεσιών, τα δίκτυα και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ομίλου, στην Ασία και παγκοσμίως».

Οι όροι της συμφωνίας

Υπενθυμίζεται ότι, η Kuehne + Nagel απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών της Apex, ενώ μία μειοψηφική συμμετοχή παραμένει στη διεύθυνση της δεύτερης, με τα δύο συμβαλλόμενα μέρη να διατηρούν τα συμβατικά τους δικαιώματα για απόκτηση και πώληση αυτών των μετοχών.

Η τιμή αγοράς που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωση του deal ανέρχεται σε 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα και χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια του ομίλου και περίπου 750.000 νέες μετοχές της K+N που εκδόθηκαν από εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο.

Επιπλέον, τα επόμενα 3 χρόνια, η K+N θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις υπόλοιπες μετοχές της Apex.

Από πλευράς Apex, η διαχείριση θα συνεχίσει τελεί υπό τη διευθυντική ομάδα της εταιρείας, ενώ θα υποστηρίζεται από το παγκόσμιο δίκτυο, τις δυνατότητες και τις λύσεις του ελβετικού ομίλου.

Τέλος, τα οικονομικά αποτέλεσμα της Apex θα ενοποιηθούν πλήρως στις οικονομικές καταστάσεις της Kuehne + Nagel από την ημερομηνία λήξης της εξαγοράς.

The post Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Apex από την Kuehne+Nagel. Στο 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα η αξία του deal appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα