Οι πυρκαγιές επιφέρουν πολιτικές εξελίξεις: Ανασχηματισμός «προ των πυλών»

Οι πυρκαγιές, όπως ήταν αναμενόμενο, επιφέρουν (και) πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με ιστοσελίδες πολιτικού περιεχομένου, ειλημμένη θεωρείται η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πραγματοποίηση ανασχηματισμού.

Μάλιστα, αρκετοί πολιτικοί συντάκτες τοποθετούν τον ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ (11 – 12 Σεπτεμβρίου), υποστηρίζοντας ότι θα συνοδευτεί από αρκετές αλλαγές υπουργών.

Η αλλαγή «ατζέντας», με την υλοποίηση ενός αξιοσημείωτου ανασχηματισμού, συγκέντρωνε – εδώ και κάποιο διάστημα – ισχυρές πιθανότητες,

καθώς δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μείωση του εκλογικού ποσοστού της ΝΔ και της «ψαλίδας» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι πυρκαγιές και τα συντονιστικά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, «πλήγωσαν» την κυβέρνηση, καθώς για πρώτη φορά εμφανίζονται «ρωγμές», οι οποίες φτάνουν το 2%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η αξιωματική αντιπολίτευση – εάν και μείωσε τη διαφορά της με τη ΝΔ στις 10 μονάδες – αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα δεν εμφανίζουν οφέλη / άνοδο εκλογικού ποσοστού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η κυβερνητική παράταξη σημειώνει πτώση 2 μονάδων.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Αντίστοιχα, το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει οριακή πτώση, καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

The post Οι πυρκαγιές επιφέρουν πολιτικές εξελίξεις: Ανασχηματισμός «προ των πυλών» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα