Οι νησιωτικές «εκπλήξεις» της AEGEAN: Ικαρία, Λέρος, Νάξος, Σκύρος, Κάρπαθος και Σητεία

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης της AEGEAN για το 2023. Στο 9μηνο του έτους, η εταιρεία μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022.

Συνολικά, στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο

«Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο, η αύξηση της  επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Σημαντική ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο γ’ τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022, όπου μεταφέρθηκαν 5,3 εκατ. επιβάτες, με ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17%, όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%. 

Μάλιστα, το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου, καλές επιδόσεις σημείωσαν νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Ικαρία, η Λέρος, η Νάξος, η Σκύρος, η Κάρπαθος και η Σητεία, οι οποίοι παρουσίασαν άνοδο επιβατών από 20% έως 77% σε σχέση με το 2022, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Οι νησιωτικές «εκπλήξεις» της AEGEAN: Ικαρία, Λέρος, Νάξος, Σκύρος, Κάρπαθος και Σητεία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα