Οι αεροπορικές εταιρείες αναθεωρούν τις αρχικές προβλέψεις για το χειμώνα. Η περίπτωση της Ryanair

H εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη ήδη από τον Αύγουστο προκαλεί την αναθεώρηση των αρχικών προβλέψεων των αεροπορικών εταιρειών για το χειμώνα.

Επιμέλεια: Μαρίνα Δημητρίου 

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε χθες ότι μειώνει κατά 20% τον αριθμό των πτήσεών της τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, επικαλούμενη την πτώση των κρατήσεων, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Η Ryanair,

η οποία προέβλεπε ως τώρα να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στο 70% των δυνατοτήτων της, εξηγεί, σε ανακοίνωση, πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των προβλεπόμενων πτήσεων, ιδιαίτερα προς τη Γαλλία και την Ισπανία, δύο χώρες στις οποίες η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει καραντίνα στους ταξιδιώτες.

Τον Ιούλιο, η Ryanair διακίνησε 4,4 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας πτώση 70%. Η εταιρεία πραγματοποίησε περίπου το 40% του προβλεπόμενου προγράμματός της.

Αντίστοιχα, τον Αύγουστο η εταιρεία δρομολόγησε το 60% του προβλεπόμενου προγράμματός της, εκφράζοντας μερική αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Σε οικονομικό επίπεδο, στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Απρίλιος – Ιούνιος 2020), η Ryanair Holdings κατέγραψε ζημιές 185 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 243 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Επίσης, μείωση κατέγραψαν τα έσοδα κατά 95% (σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ), φτάνοντας μόλις τα 125 εκατ. ευρώ έναντι 2,31 δισ. την αντίστοιχη περίοδο, ενώ και η επιβατική κίνηση καταποντίστηκε κατά 99%, στα 0,5 εκατ.

Η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης της Ryanair20192020Jul14.8m4.4mJun14.2m0.4mMay14.1m0.07mApr13.5m0.04m

The post Οι αεροπορικές εταιρείες αναθεωρούν τις αρχικές προβλέψεις για το χειμώνα. Η περίπτωση της Ryanair appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα