Ο όμιλος Grimaldi παρέλαβε το 3ο πλοίο πολλαπλών χρήσεων ro-ro κλάσης «G5»

Το τρίτο πλοίο πολλαπλών χρήσεων ro-ro κλάσης «G5», το “Great Tema”, παράλαβε ο όμιλος Grimaldi από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd στο Ulsan της νότιας Κορέας.

Το πλοίο, σύμφωνα με τον ιταλικό όμιλο, θα βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Δυτικής Αφρικής.

Με μήκος 250 μ., πλάτος 38 μ. και νεκρό βάρος 45.684 τόνους, ο σχεδιασμός του “Great Tema” είναι «το αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης των αναγκών του ομίλου και των πελατών

του: χάρη σε μια καινοτόμο και πλήρως προσαρμοσμένη εσωτερική διαμόρφωση».

Όλα τα πλοία της κλάσης «G5» μπορούν να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU. Σε σύγκριση με την προηγούμενη κλάση «G4», τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο και διπλάσια χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων.

Εκτός από την ικανότητα φόρτωσης, το “Great Tema” ξεχωρίζει λόγω των πολυάριθμων τεχνολογικών λύσεων αιχμής που στοχεύουν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τόσο ο κύριος κινητήρας όσο και οι βοηθητικές γεννήτριες ντίζελ θα πληρούν τα επίπεδα NOx που επιβάλλονται από τον κανονισμό Tier III, θα βελτιστοποιήσει την προωστική απόδοση και θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Ως απόδειξη της υψηλής ενεργειακής και περιβαλλοντικής του απόδοσης, το “Great Tema” επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 ανά τόνο που μεταφέρεται έως και 43% σε σύγκριση με άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων con-ro του ομίλου

«Η είσοδος στον στόλο και η λειτουργία πλοίων όπως το “Great Tema” μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον κύριο, πρωταρχικό στόχο των βιώσιμων μεταφορών», δήλωσε ο Gian Luca Grimaldi, πρόεδρος της Grimaldi Group S.p.A.

Όπως είπε, «Πράγματι, εδώ και χρόνια ξεκάθαρα και συγκεκριμένα οι επενδύσεις μας στράφηκαν προς αυτή την κατεύθυνση: να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας μειώνοντας παράλληλα περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των θαλάσσιων μεταφορών».

Από τον Φεβρουάριο του 2024, το “Great Tema” θα εκτελεί τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Βόρεια Ευρώπη-Δυτική Αφρική.

Όπως και τα αδελφά πλοία “Great Antwerp” και “Great Lagos”, τα οποία παραδόθηκαν στόλο τον Απρίλιο και τον Αύγουστο του 2023 αντίστοιχα, θα εξυπηρετεί τα λιμάνια του Άμστερνταμ, του Αμβούργου, του Τίλμπουρι, της Καζαμπλάνκα, της Santa Cruz de Tenerife, της Freetown, του Cotonou, του Λάγος, του Tema, Takoradi, Abidjan και San Pedro.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Ο όμιλος Grimaldi παρέλαβε το 3ο πλοίο πολλαπλών χρήσεων ro-ro κλάσης «G5» εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
o-omilos-grimaldi-parelave-to-3o-ploio-pollaplon-chriseon-ro-ro-klasis-g5.htm
Τυχαία Θέματα