Νέος πρόεδρος του αεροδρομίου της Αθήνας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ρ. Λαμπίρης

Ο Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης είναι ο νέος πρόεδρος του αεροδρομίου της Αθήνας.

Ο κ. Λαμπίρης ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διαχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου και πρόκειται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να προχωρήσει στην πώληση μετοχικού ποσοστού 30% του ΔΑΑ.  

Ο κ. Λαμπίρης, όπως αναφέρεται

στο βιογραφικό του, γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham.

Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University στην Μεγάλη Βρετανία.

Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στην Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδος όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς, όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc.

Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και το 2017 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

The post Νέος πρόεδρος του αεροδρομίου της Αθήνας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ρ. Λαμπίρης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα