Νέο μήνυμα του Κ. Καραμανλή στους εργολάβους: «Ας σταματήσουν τις προσφυγές»

Για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έστειλε μήνυμα στους εργολάβους να σταματήσουν τις προσφυγές για τα μεγάλα έργα, καθώς με αυτό τον τρόπο μετατίθεται σημαντικά η ολοκλήρωσή τους.

«Θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι άλλο και να κάνω μια έκκληση στον τεχνικό κόσμο της χώρας. Ας σταματήσουν οι προσφυγές, οι οποίες δεν λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Έλεος πια!», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, στη διάρκεια κοινοβουλευτικής απάντησης για το Άκτιο – Αμβρακία.

«Εγώ καταλαβαίνω

ότι ζούμε σε κράτος δικαίου. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές οι τεχνικές εταιρείες και οι εργολάβοι μπαίνουν σε μια διαδικασία με τις δικαστικές διαμάχες, αλλά σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει να υπάρξει και μία «άνω τελεία».

Δυστυχώς, ο ν. 4412/2016, έτσι όπως ψηφίστηκε και έτσι όπως πέρασε πριν από τρία χρόνια, αντί να συμμαζέψει τον κυκεώνα των προσφυγών, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Και είμαστε εμείς τώρα στη δυσάρεστη θέση να έρθουμε να αναθεωρήσουμε τον ν. 4412/2016 σε ένα ή σε δύο νομοθετήματα και όχι όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με τριακόσιες είκοσι πέντε –αν θυμάμαι- τροπολογίες και να τελειώνουμε», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με αναλυτές της κατασκευαστικής αγοράς, οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, εξαιτίας των περιορισμένων, σε σχέση με το παρελθόν, μεγάλων έργων έχουν επιδοθεί σε έναν «μεταξύ τους πόλεμο», καθώς τα «φιλέτα» είναι συγκεκριμένα.

Πάντως, μετά την εκδήλωση της πανδημίας και τις αρνητικές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία, ο ρόλος και η σημαντικότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει αναβαθμιστεί.

Η ανάπτυξη και η επανεκκίνηση της οικονομίας περνά από τα μεγάλα έργα υποδομών, περνά μέσα από την βελτίωση των επιδόσεων των εταιρειών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών…

The post Νέο μήνυμα του Κ. Καραμανλή στους εργολάβους: «Ας σταματήσουν τις προσφυγές» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα