Μετριάζεται η επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά. Πτώση 6,2% τον Ιούλιο

Μετριάζεται, σε κάποιο βαθμό, η επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά που διαχειρίζεται η ΣΕΠ (PCT).

Εάν και η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζει να παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο, λόγω της γενικότερης συρρίκνωσης του θαλάσσιου εμπορίου, η πτώση του Ιουλίου είναι μικρότερη του Ιουνίου.

Μετά

τον Μάρτιο (-15,4%), τον Απρίλιο (-2,6%), τον Μάιο (-5,8%) και τον Ιούνιο (-19,5%), η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 6,2% τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο διακινήθηκαν 429,3 χιλ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 457,9 χιλ (-6,2%) πέρσι και στο εφτάμηνο 2,838 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 3,027 εκατ. πέρσι, ήτοι πτώση 6,2%.

Συνολικά, στα 38 container terminal που διαθέτει συμμετοχή η Cosco Shipping Ports, τον Ιούλιο παρουσιάστηκε αύξηση 3,6% και στο 7μηνο μείωση 3,2%.

Φ. Φωτ.

The post Μετριάζεται η επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά. Πτώση 6,2% τον Ιούλιο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα