Μετά τη ΔΝΕ και ο ΣΥΝΔΔΕ&L αντιδρά στην απεργία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά

Μετά τη ΔΝΕ και ο ΣΥΝΔΔΕ&L εξέφρασε την αντίδρασή του για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, με σχετική επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι θα προκαλέσει αρρυθμίες στην αγορά.

Η επιστολή του ΣΥΝΔΔΕ&L  

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα απεργίας

όλων των εργαζομένων, οφείλουμε να επισημάνουμε τις σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις, αλλά και την οικονομική ζημιά που για ακόμη μία φορά θα υποστεί η επιχειρηματικότητα στο σύνολο της με την απεργία που έχει εξαγγελθεί από το ένα εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ.

Τα προβλήματα πολλά και ιδιαίτερα το διάστημα αυτό όπου όλος ο εμπορικός κόσμος αναμένει τα εμπορεύματα για την ομαλή ροή του εφοδιασμού της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Το γεγονός αυτό εκθέτει τις επιχειρήσεις του κλάδου μας έναντι της πελατείας και θίγει την αξιοπιστία των θαλάσσιων μεταφορών.

Γνωρίζετε καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους 20 μήνες οι θαλάσσιες μεταφορές και τον αγώνα που κάνουν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν το έργο τους και να συνεισφέρουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην Εθνική Οικονομία της χώρας που βάλλεται από την πανδημία.

Σημαντικότερο δε από όλα αυτά, είναι η πιθανή έλλειψη / καθυστέρηση ανεφοδιασμού σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό με τα δεδομένα της πανδημίας καθημερινά να μας προβληματίζουν όλο και περισσότερο.

Από την Πολιτεία και από το Υπουργείο ζητούμε να μεριμνήσει για την επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα το διάστημα αυτό που είναι καθοριστικό για το διεθνές εμπόριο της χώρας.

The post Μετά τη ΔΝΕ και ο ΣΥΝΔΔΕ&L αντιδρά στην απεργία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα