Με “προίκα” 2 δισ. κορόνες Σουηδίας το νέο venture capital fund της Scania

Μετά τη δημιουργία του Scania Growth Capital I, η Scania λανσάρει ένα ακόμα επενδυτικό “όχημα”, το Scania Growth Capital II, το οποίο θα φέρει κεφάλαια ύψους 2 δισ. κορόνες Σουηδίας και θα το διαχειρίζεται η East Hill

Equity.

Το νέο venture capital fund της Scania θα εστιάσει σε επενδύσεις σε ελκυστικές εταιρείες και επιχειρηματίες στον B2B τεχνολογικό χώρο (λογισμικό, προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες mobility, το connectivity, την αυτονομία, την ηλεκτροκίνηση, το smart factoring και τη βιωσιμότητα).

Στόχος είναι η παροχή ολοκληρωμένης επενδυτικής εμπειρίας για την ίδρυση ομάδων, ενώ το κεφάλαιο θα παρέχει υποστήριξη μέσω μιας ευέλικτης και έμπειρης επενδυτικής ομάδας. Παράλληλα, θα παρέχεται πρόσβαση στην αγορά και την τεχνογνωσία της Scania.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Scania Growth Capital ιδρύθηκε το 2016 και επένδυσε σε εννέα εταιρείες μέσω του fund Scania Growth Capital I.

«Έχοντας δει την ανάπτυξη της Scania Growth Capital από το 2016, θέλουμε τώρα να επιταχύνουμε αυτήν την επιτυχημένη πρωτοβουλία. Η γνώση για τη Scania σε νέους σχετικούς τομείς πέρα από την τρέχουσα βασική μας δραστηριότητα, και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας σε γειτονικές περιοχές, είναι μια πραγματική φόρμουλα επιτυχίας. ειδικά σε αυτή τη δυναμική εποχή που απαιτεί νέους τρόπους εργασίας στην αγορά μας», είπε ο Christian Levin, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Scania.

Το άρθρο Με “προίκα” 2 δισ. κορόνες Σουηδίας το νέο venture capital fund της Scania εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“προίκα” 2, Σουηδίας, Scania,“proika” 2, souidias, Scania