Με 220 εκατ. ευρώ συνεχίζεται να επιδοτείται η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης ενσωματώνει 17,8 δισ. ευρώ επιδοτήσεων, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις δημόσιες επενδύσεις (Πράσινη Μετάβαση 6,026 δισ. ευρώ, Ψηφιακή Μετάβαση 2,136 δισ. ευρώ, Απασχόληση – Δεξιότητες 5,208 δισ. ευρώ, ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας 4,821 δισ. ευρώ) και 12,7 δισ. ευρώ δανείων από την Ε.Ε., τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, στοχεύοντας συνολικά στην κινητοποίηση κεφαλαίων, ύψους 57 δισ. ευρώ.

Τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου

Ανάκαμψης βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: πράσινη ανάπτυξη, ψηφιακός μετασχηματισμός, επενδύσεις και νέο κοινωνικό μοντέλο.

Στο Σχέδιο συμπεριλαμβάνεται η μετάβαση σε ένα πράσινο και βιώσιμο σύστημα μεταφορών.

Όπως αναφέρεται, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ευρώπη και την χώρα μας για λόγους περιβάλλοντος, ανταγωνιστικότητας, μείωσης της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και του υψηλού κόστους συντήρησης των αστικών λεωφορείων.

Επιδοτείται με 200 εκατ. ευρώ η δημιουργία σταθμών φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα (αεροδρόμια, εθνικές οδοί, σταθμοί εξυπηρέτησης οχημάτων, πρατήρια καυσίμων κ.λπ.).

Επίσης, προωθείται η αντικατάσταση μέρους του στόλου των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά λεωφορεία και επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων ταξί με ηλεκτρικά.

Για αναλυτικές πληροφορίες: ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

The post Με 220 εκατ. ευρώ συνεχίζεται να επιδοτείται η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα