Voucher σε ανέργους για την απόκτηση άδειας οδήγησης φορτηγού ή λεωφορείου στη Μαδρίτη

Κουπόνι (voucher), αξίας 600 ευρώ, προσφέρει ο δήμος Μαδρίτης στους κατοίκους της πόλης και δει σε ανέργους, για την απόκτηση άδειας οδήγησης φορτηγού ή λεωφορείου.

Εκτιμάται ότι, από την εν λόγω κίνηση θα επωφεληθούν πάνω από 2.800 κάτοικοι της Μαδρίτης το διάστημα μεταξύ 2023 και 2025, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και η έλλειψη οδηγών στον κλάδο.

Αναλυτικότερα, με τη συνδρομή ευρωπαϊκών κονδυλίων, η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος που θα βοηθήσει

τους ντόπιους να αποκτήσουν άδεια οδήγησης φορτηγού ή λεωφορείου.

Να σημειωθεί ότι, πάνω από 40 σχολές οδηγών της περιοχής έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο έργο, το οποίο επιδιώκει να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν άδειες οδήγησης κατηγορίας C, D και C+E.

Στην περιοχή υπάρχει έλλειψη πάνω από 20.000 επαγγελματιών οδηγών, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες μεταφορών και της συνταξιοδότησης των οδηγών.

Τα vouchers θα είναι διαθέσιμα σε ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα Γραφεία Απασχόλησης του δήμου ή σε εργαζομένους που απασχολούνται σε χώρο εργασίας που βρίσκεται στον δήμο και οι οποίοι είναι ήδη κάτοχοι διπλώματος κατηγορίας Β (αυτοκίνητο) και πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ηλικίας.

Κάθε δικαιούχος θα λάβει ένα κουπόνι εκπαίδευσης αξίας 600 ευρώ, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική εκπαίδευση φορτηγών ή λεωφορείων σε εξουσιοδοτημένα κέντρα.

Το κουπόνι θα καλύπτει τα δίδακτρα εγγραφής, το διδακτικό υλικό, 20 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 10 μισάωρα μαθήματα ελιγμών ή/και κυκλοφορίας.

Το άρθρο Voucher σε ανέργους για την απόκτηση άδειας οδήγησης φορτηγού ή λεωφορείου στη Μαδρίτη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα