Κομισιόν: Ενέκρινε κρατικό δάνειο 600 εκατ. ευρώ στη Finnair για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το κρατικό δάνειο, ύψους 600 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η φινλανδική κυβέρνηση προς τη Finnair, με στόχο τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην αεροπορική εταιρεία.

Η Finnair αποτελεί σημαντικό αεροπορικό «παίκτη» που δραστηριοποιείται στην αγορά της Φινλανδίας. Από την έναρξη της επιδημίας Covid-19 και την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν σε εγχώριο και παγκόσμιο

επίπεδο η εταιρεία υπέστη σημαντική μείωση των υπηρεσιών της με αποτέλεσμα τη σοβαρή έλλειψη οικονομικής ρευστότητας.

Κατόπιν αυτού, η Φινλανδία αποφάσισε να χορηγήσει στην αεροπορική δανειοδότηση εγγυημένη από το κράτος κατά 90%, η οποία θα χορηγηθεί από συνταξιοδοτικό ταμείο.

Από την πλευρά της, η Finnair χρειάζεται την κρατική στήριξη ώστε να ανακτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα για να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, πριν από την αναμενόμενη ανάκαμψη των πωλήσεων μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Καταλήγοντας, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το φινλανδικό μέτρο συνάδει με τους όρους του ενωσιακού δικαίου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους-μέλους.

Β.Β.

The post Κομισιόν: Ενέκρινε κρατικό δάνειο 600 εκατ. ευρώ στη Finnair για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα