Η συμμετοχή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εθνική επανεκκίνηση 2021

H διαΝΕΟσις δημοσίευσε ένα νέο κείμενο πολιτικής του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Εφοδιαστικής, Νικόλαου Ροδόπουλου σχετικά με την σημασία των Logistics στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πώς επηρέασε η πανδημία της Covid-19 τον τομέα των υπηρεσιών της εφοδιαστικής αλυσίδας; Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και τι μπορεί να γίνει για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος; O κ. Νίκος Ροδόπουλος, απαντά.

Μεταξύ άλλων, στην

έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 42η θέση στον Δείκτη Απόδοσης Δραστηριοτήτων Logistics της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2018.

Επιπρόσθετα, καταλαμβάνει την 79η θέση στο Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετρά την ευκολία λειτουργίας των επιχειρήσεων σε 190 χώρες το 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση, απαιτείται η ανάπτυξη τριών βασικών λειτουργικών εργαλείων: Η οργάνωση σε θεσμικό επίπεδο ενός διοικητικού κόμβου, ο οποίος θα είναι ο επιταχυντής και ταυτόχρονα ο επόπτης / διαχειριστής του τομέα logistics στο σύνολό του, η “μεταφορά” από τη δημιουργία γενικών αφηγημάτων στον στρατηγικό σχεδιασμό ενός νέου διαρθρωτικού μοντέλου ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας και η δημιουργία ενός οδηγού με τρεις βασικές ενότητες, τις άμεσες, μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες δράσεις.

The post Η συμμετοχή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εθνική επανεκκίνηση 2021 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα