Η Σλοβακία καλείται να θεσπίσει σύστημα καταχώρισης φορέων εκμετάλλευσης drone και να καθορίσει αρμόδια Αρχή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στη Σλοβακία [INFR(2023)2105], επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις που καθορίζονται στον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2019/947 της Επιτροπής για τους κανόνες και τις διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Όπως σημειώνεται, η Σλοβακία δεν έχει συμμορφωθεί με τις κανονιστικές απαιτήσεις σχετικά με τον ορισμό αρμόδιας Αρχής που θα είναι υπεύθυνη για

τη συνολική επιβολή του κανονισμού, καθώς και για τις βασικές αρμοδιότητες ασφαλείας, όπως η έκδοση και η ανάκληση πιστοποιητικών λειτουργίας και η θέσπιση συστήματος καταχώρισης για τους φορείς εκμετάλλευσης ΣμηΕΑ.

Η τρέχουσα κατάσταση δεν διασφαλίζει ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε ολόκληρη την ΕΕ και μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει επισφαλείς συνθήκες για τη λειτουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πλέον, η χώρα έχει προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στις αιτιάσεις της Κομισιόν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αποσταλεί αιτιολογημένη γνώμη.

Το άρθρο Η Σλοβακία καλείται να θεσπίσει σύστημα καταχώρισης φορέων εκμετάλλευσης drone και να καθορίσει αρμόδια Αρχή εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-slovakia-kaleitai-na-thespisei-systima-katachorisis-foreon-ekmetallefsis-drone-kai-na-kathorisei-armodia-archi.htm
Τυχαία Θέματα