Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “παγώνει” τις δραστηριότητές της Fraport στην Αγ. Πετρούπολη

Η Fraport “παγώνει” τις δραστηριότητές της στο διεθνές αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, δρ. Stefan Schulte, διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επίθεση στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις. Καταδικάζουμε αυτόν τον πόλεμο ως ένοπλη επίθεση σε ένα κυρίαρχο κράτος και τον λαό του – μια σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου που προκαλεί ανείπωτα δεινά στον λαό της Ουκρανίας».

Ο γερμανικός όμιλος αναφέρει

ότι, από το 2009, η Fraport AG αποτελεί μειοψηφικός μέτοχος στη Northern Capital Gateway, της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, με ποσοστό που ανέρχεται στο 25%.

Σημειώνει δε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει προσωπικό της Fraport, με τον γερμανικό όμιλο να διαμηνύει ότι δεν «εμπλέκεται στις λειτουργίες του αεροδρομίου, που αποτελούν ευθύνη της διοίκησης της Northern Capital Gateway».

Παράλληλα, αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Pulkovo δεν περιλαμβάνει ενεργούς ή πρώην υπαλλήλους της Fraport AG, με τον «όμιλο Fraport να μην εμπλέκεται σε καμία άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία ή με τη Ρωσία».

Καταλήγοντας, η Fraport τονίζει ότι τώρα αξιολογεί σε ποιο βαθμό οι διεθνείς οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μειοψηφική της συμμετοχή, ενώ «κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ανακτήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, τα οποία διαφορετικά θα έμεναν πίσω στη Ρωσία».

Σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι η σύμβαση παραχώρησης αποκλείει την πώληση του μεριδίου της Fraport στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου Pulkovo.

The post Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “παγώνει” τις δραστηριότητές της Fraport στην Αγ. Πετρούπολη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα