Η πρόοδος των εργασιών της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Τη πρόοδο των εργασιών της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά δημοσιοποίησε η Αττικό Μετρό.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να δοθεί σε εμπορική χρήση στις αρχές του 2021, με ανάδοχο την εταιρεία Άκτωρ, περιλαμβάνει διπλή υπόγεια γραμμή μήκους 4,77χλμ. περίπου, 5 υπόγειους σταθμούς, 5 φρέατα, 3 σιδηροδρομικές διασταυρώσεις, καθώς και μέρος των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών

συστημάτων

Περιγραφή προόδου

1.Σταθμός Νομαρχία: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού. Σε εξέλιξη η κατασκευή των προσβάσεων. Παράλληλα, εκτελούνται εργασίες κατασκευής των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων στον κυρίως σταθμό.

2.Σταθμός Καλαμαριά: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού. Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή των προσβάσεων. Παράλληλα, εκτελούνται εργασίες κατασκευής των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων στον κυρίως σταθμό.

3.Σταθμός Αρετσού: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού. Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή των προσβάσεων. Παράλληλα, εκτελούνται εργασίες κατασκευής των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων στον κυρίως σταθμό.

4.Σταθμός Ν. Κρήνη: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού. Παράλληλα, εκτελούνται εργασίες κατασκευής των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων στον κυρίως σταθμό.

5.Σταθμός Μίκρα: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού και της βορειοανατολικής πρόσβασης. Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή της νότιας πρόσβασης.

6.Επίσταθμος: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης στο μεγαλύτερο τμήμα του. Σε εξέλιξη η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης στα τελευταία δύο τμήματα.

7.Διασταύρωση Νομαρχία: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης της διασταύρωσης. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων.

8.Διασταυρώσεις Μίκρας: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης επένδυσης των διασταυρώσεων. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων.

9.Φρέαρ Κρήτης: έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή και αντιστήριξη έως το επίπεδο -3. Σε εξέλιξη οι εργασίες εκσκαφής και αντιστήριξης στο επόμενο επίπεδο.

10.Φρέαρ Πόντου: έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή και αντιστήριξη έως το επίπεδο -3

11.Δίδυμες σήραγγες ΤΒΜ: έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη σήραγγας 2, στο μεσοδιάστημα «Αρετσού – Καλαμαριά» με το TBM2 “Έλλη”. Σε εξέλιξη η διάνοιξη σήραγγας 2, στο μεσοδιάστημα «Καλαμαριά – Δ. Νομαρχίας».

Έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη σήραγγας 1, στο μεσοδιάστημα «Αρετσού – Καλαμαριά» με το TMB1 “Φρίξος”.

The post Η πρόοδος των εργασιών της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
μετρο καλαμαριας τελευταια νεα, μετρο καλαμαριας voria
Τυχαία Θέματα