«Η ώρα της κρίσης» για τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ. Προσλαμβάνονται οι τεχνικοί σύμβουλοι

Πλησιάζει η «ώρα της κρίσης» για τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ.

Η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πρόσληψη των τεχνικών συμβούλων για τα έξι έργα, αρχικού κόστους 4 δις ευρώ, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι όλοι οι προεπιλεγέντες της πρώτης διαγωνιστικής φάσης, δηλαδή οι κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ

ALSTOM, ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την συμμετοχή τους στον Διάλογο.

Τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, ύψους 477 εκατ., του Λαυρίου, ύψους 391 εκατ., της Ραφήνας, ύψους 309 εκατ. και του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, ύψους 53,5 εκατ., με το σιδηροδρομικό δίκτυο, την κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη – Τοξότες, ύψους 1,68 δις. και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο, ύψους 1,07 δις.

Κατά το στάδιο αυτό της διαδικασίες, θα καθοριστεί η βέλτιστη τεχνική λύση και θα αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες μελέτες.

Η εκπόνηση των απαιτούμενων οριστικών μελετών θα ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο εκάστου έργου, ο οποίος θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο διάλογο αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή των προεπιλεγέντων στο επόμενο στάδιο (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Το αντικείμενο των τεχνικών συμβούλων

Το αντικείμενο των τεχνικών συμβούλων περιλαμβάνει την υποστήριξη της ΕΡΓΟΣΕ κατά την επίβλεψη των κατασκευών, την υποστήριξη και υποβοήθηση στον έλεγχο και την σύνταξη των μελετών, ώστε να επιτευχθούν οι εταιρικοί στόχοι της εταιρείας, ως προς τον χρόνο κατασκευής, το κόστος, την ποιότητα και την ασφάλεια των εργασιών.

Οι υπηρεσίες των τεχνικών συμβούλων που θα ενισχύσουν την ικανότητα υλοποίησης των έργων, περιλαμβάνουν:

-Παρακολούθηση του έργου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΡΓΟΣΕ,

-Έλεγχο μελετών και ερευνών του Αναδόχου του έργου,

-Έλεγχο συμμόρφωσης μελετών και κατασκευών με τις εφαρμοστέες προδιαγραφές,

-Έλεγχο εφαρμογής του σχεδιασμού της μελέτης,

-Έλεγχο προμηθευτών και ενσωματούμενων υλικών σύμφωνα με τις απαιτήσεις πιστοποίησης και τις προδιαγραφές,

-Υποβοήθηση στην επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου,

-Παρακολούθηση της χρονικής προόδου, της ποιότητας και του κόστους του έργου,

-Διαχείριση του κόστους του έργου.

-Υποβοήθηση της ΕΡΓΟΣΕ στην ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, οι διακηρύξεις ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχων σχετικά με την ανάθεση Συμβάσεων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης:

-για την υλοποίησης των έξι έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου,

-για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει συγχρηματοδοτούμενων έργων και την υλοποίηση νέων έργων είναι συνολικής αξίας 202.351.980 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

The post «Η ώρα της κρίσης» για τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ. Προσλαμβάνονται οι τεχνικοί σύμβουλοι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα