Η Κομισιόν καλεί τη Μάλτα να εφαρμόσει σωστά τη νομοθεσία για τους λιμενεργάτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη Μάλτα [INFR(2022)4020] να εφαρμόσει ορθά την ενωσιακή νομοθεσία όσον αφορά το καθεστώς των λιμενεργατών της.

Το καθεστώς των Μαλτέζων λιμενεργατών προβλέπει σύστημα ποσοστώσεων και αδειών για όλους τους λιμενεργάτες και, στο πλαίσιο του συστήματος αυτού, προτιμησιακό καθεστώς για τα μέλη των οικογενειών των υφιστάμενων λιμενεργατών.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν εκφράζει την ανησυχία ότι το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για το λιμενικό εργατικό δυναμικό στη Μάλτα δεν συμμορφώνεται με τα άρθρα 45, 49 και 56 της Συνθήκης

για τη λειτουργία της ΕΕ σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών.

Για τον λόγο αυτό, αποστέλλει προειδοποιητική επιστολή στη Μάλτα, η οποία έχει πλέον προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσει και να άρει τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν από την Επιτροπή. Η Επιτροπή, εάν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

The post Η Κομισιόν καλεί τη Μάλτα να εφαρμόσει σωστά τη νομοθεσία για τους λιμενεργάτες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα