Η Κομισιόν καλεί Ελλάδα, Γερμανία να συμμορφωθούν με τους ενωσιακούς κανόνες για τον εξοπλισμό πλοίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει προειδοποιητική επιστολή σε Γερμανία και Ελλάδα, επειδή δεν συμμορφώνονται με τους ενωσιακούς κανόνες για τον εξοπλισμό πλοίων (οδηγία 2014/90/ΕΕ).

Η οδηγία για τον εξοπλισμό πλοίων εναρμονίζει τους κανόνες ασφάλειας όσον αφορά τον εξοπλισμό, όπως τα ατομικά σωσίβια, τα συστήματα καθαρισμού λυμάτων και τα ραντάρ, σε πλοία που φέρουν σημαία της ΕΕ.

Η Γερμανία δεν εκδίδει πιστοποιητικά ισοδυναμίας για εξοπλισμό πιστοποιημένο βάσει της εν λόγω

οδηγίας όταν ένα πλοίο εγγράφεται στο γερμανικό νηολόγιο.

Ως προς την Ελλάδα, η επιστολή αφορά την ανεπάρκεια στην εποπτεία της αγοράς και τις διαδικασίες για την κοινοποίηση των οργανισμών αξιολόγησης της συμμόρφωσης, καθώς και τη μη υποβολή δηλώσεων συμμόρφωσης από τους κατασκευαστές εξοπλισμού πλοίων στους εν λόγω οργανισμούς αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

Οι δύο χώρες έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στις ανησυχίες που εξέφρασε η Κομισιόν και να διορθώσουν τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει στα εν λόγω κράτη-μέλη αιτιολογημένη γνώμη.

The post Η Κομισιόν καλεί Ελλάδα, Γερμανία να συμμορφωθούν με τους ενωσιακούς κανόνες για τον εξοπλισμό πλοίων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα