Η Κομισιόν έδωσε το “ok” για την εξαγορά της Abertis από την Hochtief

Το «πράσινο φως» έδωσε η Κομισιόν στην εξαγορά της Abertis από την Hochtief, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η συγχωνευθείσα εταιρεία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο τον ανταγωνισμό της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief,

που ανήκει στην ισπανική ACS, υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας διαχείρισης διοδίων Abertis, ύψους 17,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, η έρευνα επικεντρώθηκε στα εξής:

-στην αγορά για τις συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων, όπου οι δραστηριότητες των εταιρειών ACS και Abertis αλληλεπικαλύπτονται

-στην αγορά κατασκευής και συντήρησης οδικών υποδομών, δεδομένου ότι η κατασκευή παραμένει η κύρια δραστηριότητα της Hochtief και του ομίλου ACS

-σε άλλες αγορές που σχετίζονται με τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων στις οποίες έχει παρουσία η Abertis (παροχή ηλεκτρονικών συστημάτων είσπραξης διοδίων, παροχή υπηρεσιών τροφίμων σε περιοχές εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμων κ.ά.).

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση δεν εγείρει ανησυχίες όσον αφορά στον ανταγωνισμό και ότι η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει ισχυρούς ανταγωνιστές.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγχώνευση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον ανταγωνισμό σε καμία από τις παραπάνω αγορές.

Το προφίλ των εταιρειών

Η Hochtief, με έδρα τη Γερμανία, δραστηριοποιείται στις κατασκευές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και στην Ευρώπη (Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο). Ελέγχεται αποκλειστικά από τον ισπανικό όμιλο ACS, ο οποίος εκμεταλλεύεται παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων (μέσω της Hochtief και της θυγατρικής της Iridium) στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Abertis, με έδρα την Ισπανία, δραστηριοποιείται στην αγορά αυτοκινητόδρομων με διόδια και στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Όσον αφορά στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων με διόδια στην ΕΕ, η Abertis δραστηριοποιείται κυρίως στην Ισπανία, τη Γαλλία και, σε μικρότερο βαθμό, στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

The post Η Κομισιόν έδωσε το “ok” για την εξαγορά της Abertis από την Hochtief appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα