Η Εγνατία Οδός ο πρώτος διαγωνισμός που θα προκηρυχτεί υπό τα νέα κοινοτικά δεδομένα

Η Εγνατία Οδός είναι ο πρώτος διαγωνισμός που θα προκηρυχτεί υπό τα νέα κοινοτικά δεδομένα, ανέφερε, σε κυριακάτικη εφημερίδα, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία υποστήριξε ότι το προσεχές διάστημα θα προκηρυχτεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι νέοι σταθμοί διοδίων είναι απαραίτητοι για τη βιωσιμότητα του αυτοκινητοδρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω

υπουργική απόφαση, η οποία ορίζει, στο σύνολο, 18 μετωπικούς (μαζί με τους τέσσερις στους κάθετους άξονες) και 20 πλευρικούς σταθμούς, έχει προκαλέσει την αντίδραση τοπικών φορέων.

Η τοποθέτηση της προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό

Ο σχεδιασμός μας για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός σε ιδιώτη, από πλευράς μας, έχει ολοκληρωθεί και προβλέπει εντός του επόμενου διαστήματος την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, να ακολουθήσει εντός του έτους η Β φάση του διαγωνισμού, με πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Αυτό που μας έχει καθυστερήσει είναι μια τυπική διαδικασία λεκτικής ενσωμάτωσης μιας νέας κοινοτικής οδηγίας, σχετικά με τους δημόσιους διαγωνισμούς και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα είναι διατυπωμένα, όπως πρέπει.

Η Εγνατία θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός που θα βγει υπό τα νέα κοινοτικά δεδομένα και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα είναι διατυπωμένα, όπως πρέπει.

Όπως σας είπα είναι ένα τυπικό ζήτημα, το οποίο επεξεργάζονται οι νομικοί μας σύμβουλοι και σύντομα θα επιλυθεί.

Για τον ίδιο λόγο δεν έχει ακόμη προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την Μαρίνα Αλίμου, τον οποίο επίσης θα δείτε προσεχώς.

Για το θέμα των διοδίων, που είναι κρίσιμο όχι για την ιδιωτικοποίηση, αλλά πρωτίστως για να λειτουργήσει ο αυτοκινητόδρομος σύγχρονα και οικονομικά ισοσκελισμένα, να έχει έσοδα και να μπορεί να αποπληρώνει τα δάνειά του, νομίζω ότι την απάντηση την έδωσε η αναθεωρημένη ΚΥΑ που υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Σας θυμίζω ότι με την ΚΥΑ οριοθετούνται σαφώς τα σημεία και τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής και λειτουργίας των διοδίων και καλείται η Εγνατία Οδός ΑΕ να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα και το ΤΑΙΠΕΔ θα υποστηρίξει το έργο της.

The post Η Εγνατία Οδός ο πρώτος διαγωνισμός που θα προκηρυχτεί υπό τα νέα κοινοτικά δεδομένα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα