Νέο 5ετές δάνειο, ύψους 1,87 δισ. δολ., με μερική κρατική εγγύηση για την easyJet

Η βρετανική αεροπορική easyJet αύξησε τη ρευστότητά της μέσω ενός νέου 5ετούς διάρκειας δανείου, ύψους 1,87 δισ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας μερική κρατική εγγύηση.

Η εν λόγω κίνηση, σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται να προσφέρει ανακούφιση  στα οικονομικά της εταιρείας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει τα αεροπορικά ταξίδια.

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές

αεροπορικές εταιρείες, η easyJet -που αντιμετωπίζει έλλειψη ρευστού- ήλπιζε σε μια ανάκαμψη αυτή την Άνοιξη, αλλά με τη Βρετανία να εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλότατα επίπεδα για αρκετούς ακόμη μήνες.

Η easyJet δήλωσε ότι η λήψη νέας δανειοδότησης βελτίωσε το προφίλ ωρίμανσης του χρέους της και σχεδιάζει να αποπληρώσει και να ακυρώσει την πλήρη ανακυκλούμενη πίστωση ύψους 500 εκατ. δολ. και δάνεια ύψους περίπου 540 εκατ. δολ. στο α’ τρίμηνο του 2021.

Για να επιβιώσει μέχρι τώρα από την πανδημία, η αεροπορική έχει απολύσει συνολικά 4.500 εργαζόμενους, προσέφυγε στους μετόχους για μετρητά, πούλησε δεκάδες αεροσκάφη της, ενώ δεν αποκλείει και τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

«Η easyJet θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη θέση ρευστότητάς της σε τακτική βάση και θα συνεχίσει να αξιολογεί περαιτέρω ευκαιρίες χρηματοδότησης, σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Το νέο δάνειο 1,87 δισ. δολ. αναλήφθηκε από μια κοινοπραξία τραπεζών, ενώ υποστηρίχθηκε από εγγυήσεις που παρέχονται από τη βρετανική UK Export Finance.

Να σημειωθεί ότι και άλλες εταιρείες που επλήγησαν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID-19, όπως η Rolls-Royce και η British Airways, η οποία ανήκει στην IAG, χρησιμοποίησαν επίσης τις εγγυήσεις της UK Export Finance.

The post Νέο 5ετές δάνειο, ύψους 1,87 δισ. δολ., με μερική κρατική εγγύηση για την easyJet appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα