Η DP World εξαγόρασε την Cosmos Agencia Maritima, αντί 315,7 εκατ. δολ.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics του Περού εξαγόρασε η DP World, αποκτώντας το 50% του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η DP World εξαγόρασε την Cosmos Agencia Maritima, αντί 315,7 εκατ. δολ., αποκτώντας έτσι τον έλεγχο των Euroandinos Port Terminals

τα οποία εκμεταλλεύονται το λιμάνι του Paita.

Σημειωτέον, η Dubai World διαθέτει τον έλεγχο πολλών λιμανιών στη Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Port Callao του Περού.

Επίσης, ο port operator δήλωσε ότι το κοινοπρακτικό σχήμα που έχει συστήσει με το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο Υποδομών της Ινδίας εξαγόρασε το 90% στην εταιρεία logistics Continental Warehouse Corp που εδρεύει στη Βομβάη.

Η εξαγορά ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε η κοινοπραξία, η οποία δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 3 δισ. δολάρια σε λιμάνια, logistics και συναφείς κλάδους.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο το τίμημα εξαγοράς είναι λιγότερο από το 5% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της DP World στις 31 Δεκεμβρίου 2017, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

The post Η DP World εξαγόρασε την Cosmos Agencia Maritima, αντί 315,7 εκατ. δολ. appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα